21 juni 2024

Lancering Ares I-X uitgesteld tot morgen

Morgen een nieuwe poging

Morgen een nieuwe poging. Credit: NASAs Marshall Space Flight Center

De lancering van de testvlucht van de Ares I-X is uitgesteld tot morgen, 28 oktober. Het weer in Florida was de grote spelbreker. Weerofficier Kathy Winters (what’s in a name) heeft een No-Go afgegeven, zowel voor de windsnelheid als voor de zogenaamde tribo-electrificatie. Daarmee bleef de aftelklok op T minus vier minuten steken. De Ares I-X zit propvol gevoelige meetapparatuur en de minste overschrijding van de vastgestelde normen kan al fataal zijn voor die apparatuur. Het is ook niet voor niets dat er om lanceerplatform 39B drie van die enorme torens staan. Dat zijn anti-bliksemtorens, ieder 180 meter hoog. De lancering morgen zou vanaf 13.00 uur kunnen plaatsvinden. Hou dus NASA TV in de gaten.

Share

Speak Your Mind

*