22 juli 2024

Testvlucht van Ares I-X succesvol verlopen

De lancering van de Ares I-X

De lancering van de Ares I-X. Credit: NASA TV.

De testvlucht van de Ares I-X is vanmiddag succesvol verlopen. Er waren eerst weer de nodige vertragingen dankzij het weer, maar op 16.30 uur Nederlandse tijd was het dan zover en kon de Ares I-X worden gelanceerd. De vlucht duurde zoals gepland maar twee minuten, maar alles heeft gewerkt. De onderste trap is ook middels de parachutes veilig op de Atlantische Oceaan terechtgekomen en naar ik heb begrepen inmiddels geborgen. Ik heb zelf de lancering niet kunnen volgen (vergadering, blehhhh….), dus ik moet het nieuws ook even via de media tot mij nemen. Straks ga ik ook weer weg [1]Oudste dochter is vandaag jarig, dus we gaan naar ’t restaurant zometeen., maar ik kon nog net deze video van de lancering (15 minuten in totaal) tevoorschijn halen:

Wowie!

Voetnoten

Voetnoten
1 Oudste dochter is vandaag jarig, dus we gaan naar ’t restaurant zometeen.
Share

Comments

  1. Is de testvlucht nou geheel succesvol verlopen? Het lijkt namelijk net of de twee raketdelen bijna tegen elkaar zijn gekomen, ik neem aan dat dat niet zo gepland was.

Speak Your Mind

*