16 januari 2021

Lezing: De vorming van sterren en planeten

Ster- en planeetvorming

Ster- en planeetvorming

Morgenavond, 30 oktober 2009, bij Chr. Huygens in Papendrecht een lezing van Ruud Visser over

Comments

 1. Ik zou graag precies willen weten hoe de atomaire samenstelling op verschillende afstand van het centrum van de protoschijf kan verschillen, zodanig dat er waterstof en helium in de zon terechtkomt en de zwaardere elementen als planetenklompjes daarbuiten.

  Hoe verklaart dit de aanwezigheid van silicium en ijzer op aarde bijvoorbeeld.

  Ik weet niet of dit beeld dat ik heb juist is, maar het lijkt me dat zwaardere elementen juist naar het centrum toe moeten vallen onder hun gewicht en dat de lichtere aan de buitenkant zouden moeten blijven, en dat dat niet zo is.

  Ik zou deze vragen graag stellen. Misschien weet jij het antwoord al, het moet simpel zijn. Wellicht barst de zon van de uranium bijvoorbeeld, ik heb me er niet zo in verdiept.

  Helaas kan ik weer eens niet komen.

 2. Adrianus V zegt

  ik ben er vanavond zelf niet bij! Zit de hele dag in Drenthe bij de Galaxy Zoo meeting.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: