25 januari 2021

De Ares I-X staat in de ‘Big Picture’

Condens rondom de Ares I-X
Afgelopen woensdag ging de Ares I-X de lucht in voor een twee minuten durende testvlucht, de eerste en wellicht enige vlucht van het Constellationprogramma, dat de opvolger moet ophoesten van de Space Shuttles. Die vlucht, maar ook alles wat er qua bouwen en testen aan vooraf ging, wordt prachtig in beeld gebracht door 28 foto’s over de Ares I-X in de serie The Big Picture. Onder andere de foto hierboven, waarbij je de bovenste trap omgeven ziet door een wolk van condens. Het blijkt overigens dat het onderste gedeelte van de testraket flink gebutst is, zie bijvoorbeeld de foto’s hier, en dat heeft vermoedelijk te maken met een te harde landing op het water, veroorzaakt doordat

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.