Het astronauten kookboek. Credit: Charles T. Bourland and Gregory L. Vogt/Springer Verlag.
Astronauten die weken of maanden in de ruimte bivakkeren moeten net als wij slapen, poepen & plassen en eten & drinken. Klinkt logisch, maar het zijn onderwerpen die normaal gesproken onbesproken blijven, tenzij er bijvoorbeeld
een toilet wordt gerepareerd in het ISS of
wanneer urine wordt omgezet in drinkwater. Nu is daar echter het officiële
Astronauten Kookboek en krijgen we eindelijk een kijkje in de kosmische culinaire keuken. ‘The Astronaut’s Cookbook – Tales, Recipes, and More’ geschreven door NASA veteranen Charles T. Bourland en Gregory L. Vogt vertelt uitvoerig over de geschiedenis van het eten in de ruimte, de opmerkelijke feiten én geeft ook nog eens officiële recepten van menu’s die voor de astronauten zijn gemaakt door chef-koks Rachael Ray en Emeril Lagasse. Het boek telt 219 bladzijden en is voor € 29,95 verkrijgbaar (Springer Verlag). Geen idee of het in Nederland ook verkrijgbaar is, maar áls dat het geval is lijkt het mij wel een leuk kerstkadootje. 😀 Bron:
Eurekalert.