30 mei 2023

Atlantis-video: hier krijg je écht kippenvel van

Lieve lezeraars: zet het geluid op volle sterkte, vooral de bassen, full screen aanklikken en dan genieten maar van de volgende video van Space Shuttle Atlantis. DIT MOET JE ZIEN!

Wowie 😯 OK, toegegeven, dat ene piepje aan ’t begin is irritant, maar verder is het genieten van zo’n lancering. Wat een vermogen hebben die twee solid rocket boosters (SRBs). De Atlantis is overigens onderweg terug naar Aarde en morgenmiddag om 15.44 uur vaderlandschen tijdt óf om 17.19 uur – één rondje om de Aarde extra – zal ‘ie landen op Kennedy Space Center in Florida. Dat alles tuurlijk live te volgen via NASA TV. Bron: Universe Today.

Share

Comments

  1. Wauw, inderdaad: echt kippenvel. Prachtig!

  2. Nou Bedankt NASA…..peper het maar weer in….En deze drie spectaculaire veelzijdige wonderen der ruimtevaarttechniek willen jullie volgend jaar echt in het museum parkeren, zucht……om vervolgens vijf jaar te moeten gaan wachten op zo'n sullig aftreksel van de Saturnus V raket (die zotte Ares vuurpijl)…..Ze zijn in de USA echt de weg kwijt!!

  3. Ja, het blijft prachtig. Zal wel niet haalbaar zijn om de Shuttle te houden. Wie weet kan een massale publieke actie er nog 1 extra vlucht uitslepen… Voor iets dat meerdere mensen al hebben geopperd: haal de Hubble Space Telescope terug! Die hoort thuis in een museum waar iedereen 'm kan bekijken. Roemloos opbranden in de atmosfeer is een lot dat dit prachtige apparaat eigenlijk niet verdiend heeft. Dus de STS-144 missie terug op de lijst.

  4. Hmmm, zo'n shuttle-leus zit zowaar ende wellicht heel simpel in zijn/haar eigen projectnaam "STS" verborgen, alleen dan staan die letter niet(meer) voor Space Transportation System maar voor "Save The Shuttle"!!

    Nu we dat kleine probleempje de wereld uitgeholpen hebben wie heeft vervorgens het lef om deze "STS" oproep naar "grandmaster Obama" in het witte huis te sturen??!!

    STS….Save the Shuttle!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: