21 september 2023

Science Palooza wint Dutch Bloggies Techniek & Wetenschap

dutch bloggies

Credit: Dutch Bloggies

Vanavond eventjes geen gewone Astroblog. Ik ben met Jan naar Den Haag, naar de finale van de Dutch Bloggies in het Paard van Troje. De Dutch Bloggies zijn de jaarlijkse verkiezingen voor de beste weblogs van Nederlandstalig grondgebied en worden voor de negende keer georganiseerd door de Stichting Dutch Bloggies. Waarom ik daar heen ga? Héhé, hoor je morgen wel. 😉

Share

Comments

 1. Goed stukje dit, Arie! Bedankt voor het onder de aandacht brengen van de Dutch Bloggies. Vóórdat ik deze uitspraak van de jury wist, dacht ik zelf ook dat het opvallend is dat je met zoveel passie aan je blog werkt. Als iemand wil weten wat er op dit moment speelt in de astronomie, dan moet je even op jouw Astroblogs kijken, want volgens mij mis jij nauwelijks iets. En ik denk dat ze met de 'one-issue' bedoelen dat jij je richt op één aspect van 'de wetenschap', namelijk: astronomie. (Ik zie bij Science Palooza meteen ook muziek, biologie en vele andere takken). Beetje appels met peren vergelijken dus. En hoe dan ook: super dat je op die shortlist stond! 😉

 2. Hanny, bedankt voor je reactie. 🙂 Ja, tuurlijk snap ik dat vergeleken met Science Palooza de scope van de Astroblogs een stuk beperkter is (astronomie, ruimtevaart en een tikkie natuurkunde). Ik ben d'r ook blij mee dat ik al op die shortlist stond.

 3. Ik geniet iedere dag van astroblogs! Houdt me up to date met de laatste ontwikkelingen en ik vind de schrijfstijl fijn om te lezen! Ga zo door, je bent m'n favoriete blog!

 4. Heb de uitreiking gezien via de webcast, toen je blog werd genoemd in de shortlist zat ik hier even op het puntje van m'n stoel, fingers crossed, hopend dat je de Bloggie zou winnen. Tja, dat over "one-issue" blog… ik vraag me af of dat een uberhaupt een criterium zou moeten zijn, moet het niet gewoon gaan over uitstekende blogs die wetenschap brengen, wat het precieze onderwerp dan ook mag zijn?

  Hoe dan ook, toch gefeliciteerd. Het is duidelijk dat de originele manier hoe je deze blog brengt indruk heeft gemaakt.

 5. Ik zat dus zogezegd naast Arie in die zaal..en toen dat "one issue" puntje werd aangestipt als reden om het "niet te mogen halen" heb ik mij toch effe een luid en duidelijk hoorbaar "boehhhhhh" laten ontvallen, want…..eh…. als je op zoek bent naar de stok te vinden om de spreekwoordelijke hond te slaan vond ook ik (en zo te lezen met mij vele anderen) dit specifieke argument echt een typisch gevalletje van een open deur intrappen om daarna "iets" te gaan doen met appels en peren….zucht….en dan zeggen ze dat topsport een harde bezigheid is…ha..ha..!

  Aan de andere kant, om met "een beetje klooien met laptop op een zolderkamertje" (pardon the expression!!) te "verliezen" van een groots en professioneel gemaakte weblog als Science palooza is toch eigenlijk ook wel weer een heel klein beetje een verkapte manier van WINNEN, dunkt mij!?

  Al met al was het een hele leuke avond…..en we zijn dankzij de tom tom van Arie, met het (voor mij in elk geval!!) prettig neurotisch stemgeluid van Bertje Visscher…(dat zoiets bestaat!!)… ook nog eens niet verdwaald in het net van verse "pollers" voorziene Den Haag!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: