24 mei 2024

Video van vreemd lichtverschijnsel boven Noorwegen

Vreemd lichtverschijnsel boven Noorwegen

Vreemd lichtverschijnsel boven Noorwegen. Credit: Jan-Petter Jørgensen

Je hebt af en toe rare lichtverschijnselen die de mensen aan de hemel zien, maar wat vanmorgen boven Noorwegen te zien was tart toch alle beschrijvingen. Iets voor acht uur verscheen daar een licht dat een spiraliserende beweging maakte en dat enkele minuten te zien was. Het licht liet een blauwe spiraalvormige pluim achter, die tot aan de grond reikte. Er wordt gesproken van mogelijke Zweedse of Russische raketlanceringen als veroorzaker, maar de instanties in beide landen ontdekken dat er lanceringen zijn geweest. Op Twitter wordt gezegd dat het wellicht gaat om een mislukte lancering van een raket vanaf een Russische onderzeeboot, maar ook daarin houden de Russen de eer hoog dat ze alles steevast ontkennen. Er zijn inmiddels ook enkele video’s opgedoken van het lichtverschijnsel en die zijn hier te zien. Op YouTube kwam ik deze tegen:

Bron: Astroversum.

Share

Comments

 1. Hmmm, meest waarschijnlijk idd een raket van de Russen. Hier een foto genomen vanuit Noorwegen:

  http://gfx.nrk.no/YOYD2X1CgNBSeaPse9LjVwT6ymkkphv

 2. Ja, het begint te wemelen van de foto's. Een héél mooie foto staat hierzo. Er zit copyright op, dus zal 'm niet letterlijk hier plaatsen, maar mooi is 'ie wel. Dan heb ik het over die foto met de zwarte wolk onder het videofilmpje.

 3. Een stortvloed van mooie plaatjes heeft 't in elk geval opgeleverd. 🙂

  Op de pagina die je noemt staat ook de meest grappige theorie tot nu toe voor het verschijnsel, in de comments:

  "Within my great family of nerds this is all i have heard about today and the top theory is that this phenomena has been caused by CERN turning the Higgs Boson accelerator again and the trajectory of time relating to rotation of the planet." 😀

 4. Het is gewoon een laser show met projectie op de wolken.

  Fantastisch dat de fanatasie van zelfs overheden en nieuwsdiensten de overhand neemt. 🙂

  Raketlancering? laat me niet lachen.

  Ik wacht op de eerste persoon die het heeft over UFO's. Of een teken dat het einde van de wereld nabij is.

  • @Ric: Moet je op fok.nl even kijken, daar zijn die -en meer- theorien allemaal al voorbij gekomen.

   Voor mij lijkt het erop alsof er een raket is lekgeraakt en snel draaiend vloeistof is verloren. Ik heb alleen geen idee of raketten tegenwoordig op vaste of vloeibare brandstof vliegen.

   • Het ging inderdaad om een Bulava SLBM, die werkt op vaste brandstof. Het Russische ministerie van defensie heeft vandaag toegegeven dat het om een mislukte test ging.

 5. Onze lieve heer werkt tegenwoordig ook met lasers.

  Je kunt niet achter blijven.

  Voor de goedgelovigen een geslaagde stunt

 6. Hmm, ik denk UFO. 😛

 7. Eric-Jan H te Apeldo zegt

  Nee niet die.

  Er was sprake van lichten waarvan het leek of ze in formatie vlogen. En met name de indruk die het op (aankomende) wetenschappers maakte kon ik goed invoelen. En ook de verbazing dat niemand er onderzoek naar deed, zodat ze zelf besloten serieuze waarnemingen te gaan doen.

 8. OK, laat maar weten als je een linkje hebt naar die beelden. Ben benieuwd.

Speak Your Mind

*