23 september 2018

Déze versie van Vista werkt uitstekend

De Vlamnevel
Het is niet altijd kommer en kwel met Vista. Neem VISTA (the Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy) bijvoorbeeld, het nieuwste paradepaardje van de ESO, de Europese Zuidelijke Sterrenwacht. Die heeft deze week een aantal werkelijk adembenemende foto’s gepubliceerd van enkele objecten aan de hemel. Onder andere de Vlamnevel (NGC 2024) in het sterrenbeeld Orion, die je hierboven ziet. Een juweel van een foto en VISTA had er 14 minuten voor nodig om ‘m zo te fotograferen. Yep, het staat er: VEERTIEN MINUTEN! 😯 Omdat zo snel voor elkaar te krijgen is er natuurlijk wel een kanon van een instrument nodig en dat

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.