15 juli 2024

Doe mee aan de Geminiden-waarneemactie

Dit weekend en dan met name de nacht van zondag op maandag (13 > 14 december) is het maximum van de Geminiden, de meteorenzwerm die op het hoogtepunt tot wel 60 meteoren per uur kan leiden. Het is bijna Nieuwe Maan, dus de omstandigheden zijn perfect. De volgende trailer gaat over de internationale waarneemactie rondom de Geminiden:

Hoe kan je meedoen? Eenvoudig door via Twitter @NewburyAS te volgen

Share

Comments

 1. Zo,..lafbe…eh… vriend Arie….is dit zowaar een heuse uitnodiging jouwerzijds voor een avondje ECHT WAARNEMEN…..en daar bedoel ik dus mee….buiten in de ijzige kou onder den (hopelijk skybeamervrije…grrrr!!) fraaien sterrenhemel van de heilige Biesbos…..en NIET gezapig gezeten in de warme huiskamer achter de laptop!!

  ofwel….kan ik jou morgenavond, ingepakt en vermomd als kerstman (kan op de kerstmarkt, alhier onder mijn huiskamerraam, nog wel een leuk outfitje regelen!!) oppikken voor een paar uurtjes "serieus kosmische streepjes tellen"??!!

  Kan jij, doorwrocht theoreticus als je bent, eindelijk eens die zeer misplaatste media-reputatie van "echte waarnemer" waarmaken…ha…ha..!

  Als je morgen toevallig toch naar de kerstmarkt gaat kunnen we meteen, alhier op het Plein, de "strategie" bespreken!

  You've got yourself a date, mate!!

  • Ik was vanavond al op den Dordtschen Kerschtmarckt, dus morgen ben ik daar niet. Maar wat een avond/nachtje waarnemen betreft: op zich klinkt het wel verleidelijk, maar maandag klinkt er om zes uur weer zo'n vreselijk ding, wat ze wekker noemen. Ik moet er nog even over nadenken, OK?

Speak Your Mind

*