10 augustus 2020

Oh ja, Oudjaarsavond is het óók Blauwe Maan

blauwe maan op Oudjaarsavond

Op Oudjaarsavond hebben we niet alleen een gedeeltelijke maansverduistering, die om 20.23 uur z’n maximum (8% van de maanschijf bedekt) bereikt, maar het is dan ook Blauwe Maan. Nee, niet denken dat je te vroeg aan de champagne genipt hebt en de maan blauw uitslaat, het valt allemaal uit te leggen. De tweede Volle Maan die in dezelfde maand valt als de eerste Volle Maan wordt zo genoemd. De tijd tussen twee volle manen bedraagt ruim 29,5 dagen, dus in

Comments

  1. hoe lang is het geleden dat een blauwe maan en een maansverduistering samenvielen op 31 december?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: