21 mei 2024

Space Shuttle kopen? Grijp nu je kans!

Voor $ 42 miljoen mag je ‘m hebben

Mocht je $ 42 miljoen in je portemonnee hebben én liefhebber van ruimtevaart zijn dan is dá­t je kans: de NASA heeft namelijk bekendgemaakt dat het na het einde van shuttle-programma – eind 2010 – twee Space Shuttles in de verkoop doet. 😯 Voor die lieve som van $ 42 miljoen, zeg € 29 miljoen tegen de huidige koers, wordt je dan bezitter van zo’n ruimtependel. Eén shuttle is al voorbestemd: de Discovery gaat naar het Smithsonian National Air and Space Museum. Je kan dus nog opteren voor de andere twee, de Endeavour of Atlantis. Van dat aankoopbedrag is $ 6 miljoen bestemd om de shuttle schoon te maken en vervolgens met de postbode naar de plaats van bestemming te brengen. Er schijnen al twintig instituten te zijn, kennelijk met een goede penningmeester in huis, die belangstelling hebben getoond. Nog gegadigden in Europa? Geen idee. Kandidaten onder de lezers misschien? Bron: John’s Space.

Share

Comments

 1. Hmmm, zou de NASA ook aan "inruilen" doen??

  Zo van…"wat krijg ik terug als ik mijn bestelEend (heden ten dage tweedehands ook niet meer koopje!!) inruil op zo'n grappig kek shuttleltje van jullie"??….

  ….enne zouden the boys and girls van de NASA al gedacht hebben aan die lucratieve hollandse sloopregeling om financieel een beetje leuk van die drie "space-gebakjes" af te geraken??

  of toch wellicht een advertentie op Marktplaats .nl bij de afdeling "oldtimers met heeeeeeeeeeeel veeeeeel kilometers op de klok"??

  nou ja….zomaar een paar losse hersenspinsels

 2. zal er ook wel een willen habben in mijn achtertuin maar past helaas niet en zal het passen dan zal ik hem nog geen eens kunnen betalen want hij is een beetje te duur.

 3. Benjamin zegt

  een beetje te duur B-

 4. Gewoon doorsparen joh 😉

 5. vraagje aan NASA: is die $42 miljoen inclusief verzendkosten? 🙂

Speak Your Mind

*