2 maart 2021

Vijf jaar geleden landde Huygens op Titan

De Huygenslander op Titan

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de Huygenssonde landde op Titan, de grootste maan van Saturnus. Die 14e januari 2005 staat mij nog helder voor de geest, want die dag was ik als bestuurslid van sterrenkundevereniging Chr. Huygens – what’s in a name – zelf rechtstreeks getuige van de afdaling van onze naamgenoot op die verre maan, ruim 1 miljard km van ons vandaan. Huygens was bij Titan gekomen meeliftend met

Comments

  1. Waarom waren de paar foto's van de Huygens in de methaanijszee op Titan toen zo erbarmelijk slecht?

    Dit hierboven is een artistieke impressie…

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: