28 mei 2024

De Messier-marathon bij Christiaan Huygens

Credit: SEDS

Morgenavond is ‘De Messier-marathon’ bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Paap-city, eh… Papendrecht. Nee, niet gelijk je telescoop uit de koffers halen en de oculairen oppoetsen, want a) het wordt morgenavond kraakbewolkt en b) het betreft morgenavond ‘slechts’ de uitleg over de echte Messier-marathon. Dat laatste staat voor de nacht van vrijdag op zaterdag 13/14 maart 2010 gepland. Net als in 2009 wordt deze marathon georganiseerd in Melissant, een lokatie die minder lichtvervuiling kent, maar waar ook de horizon nog “laag” is. Andre Heijkoop, Huygenslid uit Strijen én verwoedt Messierjager met z’n fraaie Dobsonkijker, vertelt morgenavond over zijn ervaringen van de marathon in 2009, als voorbereiding op die van dit jaar. Kortom, morgenavond vanaf 20.00 uur iedereen naar Huygens om naar Heijkoop’s uitleg en ervaring te luisteren.

Share

Speak Your Mind

*