24 juni 2021

Lezing: speuren naar leven in het heelal

Credit: Sciencefreak/Pixabay

Komende vrijdag – 5 februari 2010 – geeft prof. Henny Lamers (Universiteit van Utrecht) een lezing bij  sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht over het onderwerp “Hallo, is daar iemand? Speuren naar leven in het heelal.” Zou er nog ergens leven zijn in het heelal of zijn wij de enigen? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Herhaaldelijk komen er berichten in de pers dat er “aanwijzingen” zijn voor leven elders, bijv. op Mars. Maar steeds blijkt het dan toch niet zo zeker te zijn. Professor Lamers zal op een begrijpelijke wijze en met veel mooie foto’s laten zien wat we weten over het ontstaan van leven op aarde en de kans dat dit ook elders in het heelal gebeurt, en vertellen over de zoektochten naar leven in het heelal. Kortom, komende vrijdag 20.30 uur allemaal verzamelen bij Chr. Huygens.

Ik krijg de melding dat de commentaren af en toe ‘blijven hangen’, dat ze soms niet meer te zien zijn. Ik heb geen idee waar het precies aan ligt, maar heb wel zojuist de cache geleegd. Geen idee of het daarmee verholpen is. Laat maar weten als de problemen blijven terugkomen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.