16 juli 2024

Twisst, de enige Nederlandse finalist in internationale Twitter-verkiezing

Credit: Twisst.

De twitter-dienst Twisst [1]Twisst is een idee van journalist en webontwikkelaar Jaap Meijers (@tjaap). Hij bouwde de applicatie en maakte die vervolgens wereldkundig samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling  … Lees verder is de enige Nederlandse finalist voor de internationale Shorty Awards. 😀 Twisst attendeert duizenden mensen overal ter wereld via Twitter op overkomsten van het ruimtestation ISS. De Shorty Awards worden wel de ‘Oscars van Twitter’ genoemd. De prijzen worden uitgereikt aan twitteraars die de interessantste korte teksten produceren. @twisst is genomineerd in de categorie ‘science’ [2]Daarin moet @twisst het opnemen tegen onder meer twee presentatoren van het televisieprogramma Mythbusters en een twitter-account van de Marslanders van NASA. Vorig jaar won dat laatste account de … Lees verder. Twisst stuurt mensen automatisch een gepersonaliseerde tweet wanneer het internationale ruimtestation ISS overkomt op hun exacte locatie. Het ruimtestation is vaak erg goed te zien, maar je moet wel precies weten wanneer omhoog te kijken. Hoewel Twisst pas sinds mei 2009 bestaat, maken 24.500 twitteraars in 162 verschillende landen er gebruik van. Afgelopen maand konden Twitter-gebruikers hun favoriete Twitter-account nomineren. Deze week kan in verschillende categorieën worden gestemd op zes finalisten die de meeste nominaties op hun naam kregen. Winnaars van een Shorty Award zullen de prijs ontvangen tijdens een ceremonie op 3 maart in het New York Times-gebouw in New York. Meer over de Shorty Awards is te vinden op http://shortyawards.com. Een stem uitbrengen op Twisst kan op http://shortyawards.com/twisst. De finale van de verkiezing sluit op vrijdag 5 februari 2010 om 18.00 uur Nederlandse tijd. Kortom lezers: ik verzoek jullie eis dat jullie voor die deadline vrijdag a.s. een stem gaan uitbrengen op Twisst! Is that clear? Bron: Twisst (Michel, thanx voor de tip).

Voetnoten

Voetnoten
1 Twisst is een idee van journalist en webontwikkelaar Jaap Meijers (@tjaap). Hij bouwde de applicatie en maakte die vervolgens wereldkundig samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling  (@govertschilling), die aan het project bijdraagt met teksten en advies. De afgelopen maanden is het systeem achter @twisst sterk uitgebreid en verbeterd door webontwikkelaar Michel Schep (@MichelSchep).
2 Daarin moet @twisst het opnemen tegen onder meer twee presentatoren van het televisieprogramma Mythbusters en een twitter-account van de Marslanders van NASA. Vorig jaar won dat laatste account de Shorty Award in deze categorie.
Share

Speak Your Mind

*