10 december 2023

Mars geeft je energie

Yep, Mars geeft je energie. Het levende bewijs van het gelijk van die reclamecampagne van de gelijknamige chocoladereep-firma wordt geleverd door Jan Brandt, de in Dordrecht woonachtige deepsky-fotograaf. Hij fotografeert Mars al jaren en dan heb ik ’t uiteraard niet over dat lekkernij, maar over de rode planeet, die een paar weken terug z’n oppositie meemaakte. Even wat inside-info van Jan over de foto’s die hij op 4 en 16 februari maakte:

Die van 4 februari is in zoverre bijzonder vanwege het feit dat ik die genomen heb tijdens een reclameblok toen ik naar de film “mission to mars” zat te kijken…….kan het toepasselijker!! OK….. Op mijn dakterrasje ben ik helaas geen “little green men” tegen het lijf gelopen, behalve dan een paar stijfbevroren loslopende mensenvingers (de mijne!!) die zo ongeveer op eigen gelegenheid weer naar binnen wilde rennen…ha….ha…!! Voor de rest is het gewoon weer hetzelfde verhaal: 20 cm F6 Newton met 3 X Barlow plus Philips ToU pro…….900 frames met Registax en een beetje photoshop tot een aardig plaatje verwerkt. Mars is niet echt groot deze oppositie…..maximaal 15 boogseconde als ik het wel heb……en toch valt het elke keer weer bepaaldelijk niet tegen wat er nog aan details te zijn op dat piepkleine mars-schijfje. Ik heb de afgelopen twee maanden vier plaatjes …DURVEN (koud!!!!) te schieten van Mars en heb elke keer ongelofelijk veel mazzel met de seeing gehad……Mars volledig stilstaand in m’n beeldveld….zowel visueel als via de webcam……een feest voor het oog….vooral die fraaie knalwitte noordpoolkap is erg mooi.

Jan, prachtig gedaan hoor!

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d