19 oktober 2018

Donderdag staat Mars even stil

De oppositielus van Mars

Komende donderdag de 11e maart staat Mars eventjes stil. Nou ja, niet echt natuurlijk, geen wereldschokkende veranderingen in z’n baan. Het gaat slechts om een schijnbare stilstand van Mars aan de hemel. Op 22 december 2009 kwam de planeet in z’n zogenaamde oppositielus terecht en sinds die tijd beweegt ‘ie westwaarts ten opzichte van de sterren. Donderdag a.s. komt er een einde aan die ‘retrograde beweging’. Hij zal eventjes stationair zijn, dat wil zeggen dat in de recht klimming niet beweegt. Vervolgens zal hij z’n reguliere ‘oostelijke’ beweging voortzetten, welke hij ook voor 22 december had.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.