3 maart 2021

IMC + π

Twee mededelingen in de zijkant van het grote sterrenkundige nieuws: ten eerste dan ik straks naar de IMC Weekendschool in Rotterdam ga om daar les te geven over het melkwegstelsel. Yep, hardsstikke leuk natuurlijk. Ten tweede dat het vandaag Pi-dag is, of ?-dag om het symbolisch uit te drukken. Maart (3e maand) de 14e, snappie? 14 maart

Comments

 1. Het Springer boek van Arndt en Haenel "Pi unleashed" is voor Pi-jagers aanbevolen.

  Het is lekker snel geschreven.

  Er zit een CD bij waar je grote getallen onderzoek mee kan doen.

  Arndt mailde me eens dat hij de JAVA BigInteger en BigDecimal classen ook heel goed vindt.

  Zelf gebruikt hij C.

  <a href="http://books.google.nl/books?id=mchJCvIsSXwC&printsec=frontcover&dq=Arndt+pi&source=bl&ots=va1RYbqThl&sig=GxVsriT4P41xkNF6INWWwRb28yY&hl=nl&ei=wMucS_qSNM_D-Qa-hcjzAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAYQ6AEwAA#v=onepage&q=&f=false&quot; rel="nofollow">Hier is de originele Duitse versie van het boek.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: