8 juni 2023

first light

 

OK, hier gaat ie dan, mijn allereerste “zelfgeblogde”…eh…astroblogje. Sinds een weekje of wat ben ik namelijk door Vriend Adrianus in de “adelstand van het co-schrijverschap” verheven. Waarlijk een hele eer en tevens ook weer een hele last. Met het natte spanningzweet op den handpalmen zit ik nu achter mijn computertje dit allereerste zelf ge-HTML-de…(nieuw scrabble woord??) te schrijven. afijn om het maar eens in goed NederEngels te zeggen: Please “wish me luck and break a leg”!In mijn allereerste astroblogje wil ik graag even de aandacht vestigen op een alleraardigste sterrenkunde gelateerde tentonstelling die op dit moment in Amsterdam te bewonderen is. In museum “Huis Marseille” is op dit moment een overzichts-tentoonstelling die de ontwikkeling van de astrofotografie letterlijk en figuurlijk in beeld brengt. Vanaf het prille begin , de zeer natte astrofografie zullen we maar zeggen, tot het zeer kleurrijke  digitale “state of the art” Hubble-geweld. Gesitueerd in een prachtig oud grachtenpand kunnen  bekende en onbekende fotografische hoogtepunten van de afgelopen “eeuwen” op bijkans “deurposterformaat” bewonderd worden….enne….da’s in, wederom in goed NederEngels “a true feast for the eye!!!”. Heb  gisteren met astrovriendje Wim, Astrovriendje Adrianus had helaas deze dag andere astronomische verplichtingen, daar drie zeer plezante uurtjes rondgedwaald. Ofwel…..ga dat ook zien!!! Zo en nu hopen dat ik dit zonder digitale kleerscheuren op het Net geplaatst krijg…”one small step for Jan…bla..bla…bla”

 

Share

Comments

 1. Snik….het is gelukt. Wat kan het leven soms toch mooi zijn!!

 2. Zo kijk eens aan, de eerste door jou gepubliceerde blog! Gefeliciteerd. Ik zal vanavond gelijk je salaris overmaken, OK? 😉 Betekent trouwens wel dat ik de ondertitel van de website ("Astronomisch nieuws, wetenswaardigheden en persoonlijke opinies van Adrianus V

  ") moet aanpassen. Wordt dan "Astronomisch nieuws, wetenswaardigheden en persoonlijke opinies van Adrianus V e.a." of zoiets. Suggesties.

 3. Hmmmm, Ik heb nog een leuke zwarte DSB rekening op de Kaaiman-eilanden…ofwel…kom maar op met die vette bonus..ha..ha..!!

 4. Oeps, ik had jouw geld uitstaan bij een bank op IJsland en nou is dat plots verdwenen.

 5. hahaha Jan geweldig ;D

  Kan nu niet wachten op je eerste echte blogje waar ik wat aan heb 😛

  X je maatjewaar je kotm logeren in de zomer omat Perry en Elka allebij weg zijn (A)

 6. Ha die Roos,

  Jemig de Pemig, ben duidelijk echt lang van de "digitale wereld" geweest, want ik "ontdek" NU pas jouw fraaien schrijfseltje……en zo'n lollig "geschreven pareltje" kan ik natuurlijk niet onbeantwoord laten, te meer omdat ik vandaag zeker aan jou moest denken.

  Wat is het leven toch een soms een bezigheid van emotionele uitersten….afgelopen zaterdagavond, tijdens de verjaardag van jouw zus, lekker gezellig "klieren en donderjagen" op de bank…..en vandaag de dag van die hopeloos emotioneel beladen begrafenis.

  Nou ja….het schijnt er allemaal bij te horen bij die vreemde "sport" die ze leven noemen…..maar ik heb er alle vertrouwen in jij als "Hyper emotie-expert" zijnde daar wel raad mee zal weten!!…Enne…in gedachten is ons logeerpartijtje al lang begonnen..ha..ha..!!

  Groetjezzz van uw collega toekomstige zielige (??) achterblijver

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: