16 juli 2024

Zaterdag Open dag Sterrenwacht Huygens

Zaterdag open dag bij Huygens. Credit: Chr.Huygens

Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens opent zaterdag 20 maart haar sterrenwacht voor het publiek. Dit gebeurt in het kader van de jaarlijkse Landelijke Sterrenkijkdagen die voor de 34e maal worden georganiseerd. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat er allemaal aan de sterrenhemel is te zien, is welkom. Bij helder weer gaat de koepel open en wordt de grote computergestuurde telescoop op de sterrenhemel gericht. De leden brengen ook eigen telescopen in stelling om allerlei objecten van dichtbij te laten zien. De maan is net minder dan half verlicht. Met een telescoop zijn de kraters, bergen en valleien mooi te zien. De planeet mars staat hoog aan de hemel en later op de avond is de planeet saturnus met haar prachtige ringen ook goed zichtbaar. De telescopen worden ook gericht op objecten ver in het heelal, zoals een grote gasnevel in het sterrenbeeld orion, dubbelsterren, sterrenhopen en melkwegstelsels. De activiteiten vinden plaats op zaterdag 20 maart van 19.30 uur tot 23.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. De toegang is gratis. Kijk voor een routebeschrijving en meer informatie

Share

Speak Your Mind

*