15 juli 2024

Kan kosmische straling sommige problemen met de Toyota’s verklaren?

Credit: Toyota

Van 13 automodellen van Toyota worden wereldwijd miljoenen exemplaren terug naar de garage geroepen omdat ze moeten worden nagekeken op hun vloermatten en pedalen. Maar de helft van de 1.500 opgetreden problemen heeft te maken met andere modellen van Toyota, die géén problemen zouden moeten geven met vastzittende gaspedalen. De vraag is nu wat dá­e problemen veroorzaakt. Onlangs is in de VS een onderzoeksteam aan het werk gegaan om te kijken of kosmische straling geen oorzaak zou kunnen zijn. 😯 Klinkt nogal vergezocht, maar het punt is dat de electronica in de Toyota’s kwetsbaar zou kúnnen zijn voor de energierijke deeltjes uit het heelal. Van diverse satellieten en ruimteverkenners is bekend dat die regelmatig van slag raken als ze worden getroffen door een kosmisch deeltje, zoals gebeurd is met de MRO en met de Marsrover Spirit. Zou dus best kunnen zijn dat zo’n boordcomputer in de Toyota geraakt wordt door een energierijk kosmisch deeltje – ooit ontstaan vlakbij een ver verwijderd supermassief zwart gat – en dat ‘ie daardoor een tikkie van slag is. Wowie, kan je later zeggen dat je auto van slag is geraakt door een zwart gat. Toyota ontkent dit uiteraard en zegt dat z’n electronica bestand is tegen dergelijke interferenties. Jaja, tuurlijk… 😉 Bron: Freep.com.

Share

Comments

  1. Komische…eh…kosmische deeltjes???Tja…dat hebbie nou eenmaal met die veel te vaak lofbezongen "watjes-mobielen" uit het land van de rijzende zon.

    Dan toch liever zo'n onverwoestbaar voiture uit het land van Marianne zoals bijvoorbeeld den heiligen Citroën 2CV….al komt daar zo ongeveer de complete hemel door het linnen dakkie zeilen dan blijft ie nog gewoon doorscheuren!!

    Ofwel…."Liever oud Frans dan nieuw Japans!!!!"….

    Zo….dat"(eenden) EI" is weer gelegd, lekker hoor!

Speak Your Mind

*