27 september 2023

Mag het licht uit?

Komende zaterdag 20.30 uur alle lichten uit! Credit: WWF.

Mmmmm, van wie was dat nummer ook al weer? ‘Mag het licht uit?’ Tien bonuspunten voor degene die ’t het eerste raadt. Afijn, waar het om gaat is dat komende zaterdag, 27 maart, voor de vierde keer wereldwijd Earth Hour zal worden gehouden. In de hele wereld zullen steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens vanaf 20.30 uur één uur lang het licht uitdoen. Da’s voor ons amateur-sterrenkundigen uiteraard een plezierige ervaring, zeker gelet op al die ellende die we ondervinden van horecagelegenheden zoals Teut in Dordrecht met z’n lichtspuwende skybeamer. Earth Hour wordt georganiseerd door het Wereld Natuurfonds en de bedoeling ervan is om te komen tot een beter klimaat. Licht kost energie en energiewinning in kolencentrales verwarmt ’t klimaat, snappie? Afijn, doe allemaal mee met Earth Hour en schakel zaterdag allemaal een uurtje dat licht uit. Meer info: WWF/Earth Hour.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: