14 juli 2024

137 jaar Popular Science gratis online

Credit: Popular Science

Het welbekende populair-wetenschappelijke tijdschrift Popular Science, in papieren versie te verkrijgen tegen betaling van $14 voor twaalf nummers, heeft z’n complete archief van de laatste 137 jaren online gezet. Gratizz en voor nix. 😀 Kijk, dat soort nieuws horen we graag op de zaterdagmorgen. Popsci, zoals het kortweg wordt genoemd, heeft samen met Google z’n archief online gezet en via een eenvoudige zoekfunctie op woorden kom je op oude nummers terecht. De redactie zegt binnenkort uit te komen met een uitgebreidere zoekfunctie, zodat gemakkelijker gezocht kan worden. Wel apart trouwens dat Popsci 137 jaar archief zo gratis online zet, terwijl kranten als The Times en The Sunday Times, beiden behorend tot het media-imperium van Rupert Murdoch, gisteren bekendmaakten geld te gaan vragen voor hun nieuws op internet. Popsci: thumb’s up! Welk tijdschrift volgt? Toegang tot het archief via: Popular Science Archive.

Share

Speak Your Mind

*