4 juli 2020

M66, de grootste van het Leo Triplet

M66, lid van het Leo Triplet

In het Engels noemen ze het

Comments

  1. Prachtige opname van M66 zeg! Ik heb ze afgelopen dinsdagnacht met m'n 10×50 bino bekeken vanuit de achtertuin. Was ueberhaupt al blij dat ik ze met deze kijker kon zien, serieus perifeer kijken was absoluut noodzakelijk. Van de andere 2 sterrenstelsels was niets te bespeuren.

    • Schijnbare helderheid van M65 is 10,25m, die van M66 is 8,9m, dus dat verklaart een hoop. NGC 3628 is officiëel 9,5m, maar z'n oppervlaktehelderheid is denk ik weer minder. Vandaar dat je in je bino alleen M66 zag. Heb je ook nog Saturnus gezien? Die stond een stukje linksonder van Leeuw.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: