4 oktober 2023

Dag 1 van de Galaxy Zoo bij Nemo

Jan legt uit over de Galaxy Zoo

Vandaag is overal het Museumweekend begonnen en in Nemo, ’s lands grootste science center in Amsterdam, hadden ze daar een extra programma op het gebied van Sterrenkunde voor gebrouwen, getiteld ‘Laat je verleiden door de sterren!’ Onderdeel daarvan was de Galaxy Zoo, een ruimte met PC’s, waar iedereen aan de slag kon met het classificeren van sterrenstelsels. Jan Brandt en ik waren daar om te assisteren. Het was een leuke dag, waarbij het opviel dat er veel nationaliteiten over de vloer kwamen, Engelsen, Duitsers, Taiwanezen, Amerikanen, Fransen, Canadezen eh… oh ja én Nederlanders. 🙂 Iedereen was enthousiast en nadat Jan en ik de belangstellenden wegwijs hadden gemaakt werd er flink geclassificeerd. Op de foto zie je Jan bezig met een groepje belangstellenden. Daarnaast heb ik nog diverse Twitteraars ontmoet, zoals @mariekebaan, @novajaap en @wendyvdP. Morgen is er nog een dag in Nemo met de Galaxy Zoo (en andere activiteiten, zie hier het programma) en dan is Hanny er.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: