12 juli 2024

Discovery veilig en wel geland in Florida

Touchdown voor de Discovery. credit NASA/Bill Ingalls

Het ruimteveer Discovery staat weer aan de grond in de Verenigde Staten. Om 15:08:35 uur Nederlandse tijd raakten de achterste wielen de grond, 12 seconden later gevolgd door de voorste wielen en weer 46 seconden later stond het hele spulletje stokstijf stil op snelweg 33. En dat alles op NASA’s Kennedy Space Center in Florida, waar met de landing een einde kwam aan 238 rondjes om de Aarde draaien, onder de noemer van missie STS-131. De Discovery kwam op 7 april aan bij het ISS, alwaar maar liefst zeven ton aan spullen werd afgeleverd, o.a. een ammoniatank van 1.700 pond. Voor de Discovery was dit z’n 38e missie, waarvan de 33e richting ISS. Het was z’n één-na-laatste missie, nummertje 133 – gepland voor 16 september 2010 – is de laatste. Snif snif. 🙁 NASA.

Share

Speak Your Mind

*