27 januari 2021

Kinderen, geef X een naam

Geef X een naam

Met goedkeuring van de Internationale Astronomische Unie (IAU) is een wedstrijd gestart waarbij kinderen gevraagd wordt een naam te bedenken voor een KBO, een Kuiper Belt Object. Die KBO’s zijn de ijskoude objecten die zich buiten de baan van Neptunus bevinden en die een overblijfsel vormen van de vorming van het zonnestelsel. Bekendste voorbeeld van zo’n KBO is de voormalige planeet Pluto, maar een minder bekende KBO genaamd Eris is zelfs groter dan Pluto. Afijn, waar het om gaat is dat er een wedstrijd is uitgeschreven waarmee de jeugd een naam kan voorstellen voor zo’n KBO. Er zijn vermoedelijk meer dan 70.000 KBO’s die groter zijn dan 100 km doorsnede, dus genoeg om namen voor te verzinnen. Het offici

Comments

  1. Joop Zoetemelk zegt
  2. Rosemarijn zegt

    Gaaf!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: