24 oktober 2020

China’s eerste astronaut at hondenvlees in de ruimte

Yang Liwei at hondenvlees in de ruimte

(G-)astronomisch nieuws voor de verandering. Nou ja nieuws, eigenlijk is ‘t iets wat bijna zeven jaar geleden gebeurde, dus het is maar wat je nieuws noemt. Op 16 oktober 2003 ging de allereerste Chinese astronaut de ruimte in, Yang Liwei. Taikonauten noemen ze dat trouwens in China, geen astronauten. Pas verscheen een autobiografie van Yang, genaamd de Lange Mars naar de Ruimte – vast verwijzend naar de Lange Mars die ooit grote leider Mao Zedong ondernam – en daarin verklaart hij doodleuk om tijdens die eerste reis o.a. hondenvlees te hebben gegeten. Het betrof een specialiteit uit

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.