1 maart 2024

Webcomic in de maak over Hanny’s Voorwerp

Stop the press! You wanted cool Voorwerp news? Here you go: http://hannysvoorwerp.zooniverse.org/ Hanny van Arkel op Twitter.

Dubbelklikken om de poster van Hanny & the Voorwerp te downloaden. Credit: Zooniverse

Met deze tweet kondigde Hanny van Arkel gisteravond het nieuws aan dat een ‘webcomic’ in de maak is van het complete verhaal van Hanny’s Voorwerp, het door haar ontdekte mysterieuze object in de ruimte. Zo’n webcomic is een soort modern stripverhaal, dat online op internet te lezen/zien is. Zoals met alle stripverhalen zijn er een aantal karakters en is er een plot en dat ziet er in grove lijnen zo uit – eventjes onvertaald: “A mystery (that would be the Voorwerp), a heroine determined to help solve the mystery (Hanny) and her band of fellow adventurers (the scientists), a series of challenges (acquiring and understanding data from a series of telescopes), and there is even an enemy: Time. The longer it takes our cast to solve the mystery of the Voorwerp, the more likely it is that someone else will beat them to the goal of understanding.” Net als bij de Galaxy Zoo, de plek waar Hanny haar voorwerp ontdekte, wordt het publiek ingeschakeld bij de totstandkoming van de webcomic. Men is op zoek naar schrijvers en een tekenaar en een ieder met creatieve ideeën wordt gevraagd daarvoor in te tekenen. De bedoeling is dat op het CONvergence Con 2010, een congres dat van 1 t/m 4 juli in Bloomington, Minnessota (VS) wordt gehouden de webcomic onder leiding van Kelly McCoullough wordt geschreven/getekend. Kortom, lees er alles over op: Hanny & The mystery of the Voorwerp!.

Share

Speak Your Mind

*