19 juni 2024

Lezing: De Maan, 40 jaar later

Credit: NASA

Allemaal agenda’s erbij en noteren: morgenavond (28 mei 2010 A.D.) om 20.30 uur lezing Kees Kwakernaak bij Chr. Huygens – waarzo? daarzo –  in Papendrecht. Genoteerd? Goed zo! Voor de nieuwsgierigen even een korte intro van wat Kees allemaal gaat vertellen: “Zo’n 40 jaar geleden liepen er echt mensen op de maan rond. Historici doen het tegenwoordig schamperend af als een wedloop in de tijd van de koude oorlog. Feit is dat het natuurlijk een geweldig avontuur blijft en steeds als ik er over lees verschijnen er weer die mooie verre werelden. En in elk geval was dit avontuur een lichtpunt in een tijd waarin bekrompen politici in beide kampen in termen van Oost en West dachten. Maar wat hebben we nu geleerd van die reizen naar de maan en welke vragen liggen er nog te wachten op antwoord? Aan de hand van beelden van de ruimtereizen hoop ik ook iets te laten zien van de manier waarop de wetenschappelijke resultaten zijn verkregen. Maar ook wat de toekomst voor ons en de maan in petto heeft,” aldus Kees himself. Meer info: Christiaan Huygens.

Share

Speak Your Mind

*