29 september 2020

LOFAR ziet structuur in verre quasar

LOFAR-waarneming van 3C 196

Door een aantal LOFAR-stations in Nederland en Duitsland aan elkaar te koppelen is een team van sterrenkundigen onder leiding van Olaf Wucknitz (Argelander Institute of Astronomy in Bonn) erin geslaagd een gedetailleerde opname in het radiogolfgebied van een quasar te maken. LOFAR is de

Comments

  1. Op 2e Pinksterdag nog even gekeken bij het Initial Test Station van LOFAR vlakbij Exloo. Door de harde wind waaide je bijna weg daar in het open veld, maar het was toch even leuk om de boel te bekijken. Er waren wat mensen van Astron die wat uitleg gaven aan de bezoekers (de dag was in het kader van "Blij met Europa").

  2. Ja, ik was daar eind oktober vorig jaar. Erg leuk om dat in zo'n akker te zien. Ik neem aan dat de term 'Initial Test Station' binnenkort de deur uitgaat.

  3. Over een jaar of wat (nou ja, nog heel wat jaartjes eigenlijk) moeten we maar 'ns een kijkje nemen bij het SKA-project. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: