24 september 2018

16 finalisten strijden om de Sterrenkunde Olympiade 2010

De finale van de Sterrenkunde Olympiade 2010 komt eraan!

Niks WK Voetbal in Zuid-Afrika als belangrijkste item komende week, want van zondag 13 t/m woensdag 16 juni vindt op het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam de finale plaats van de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2010. 😀 16 scholieren volgen twee dagen lang een masterclass (hoor- en werkcolleges) van vooraanstaande astronomen en sluiten de olympiade af met een examen op woensdag. De winnaar krijgt een waarneemreis aangeboden naar het Roque de los Muchachos Observatory op het Canarische eiland La Palma, voor twee personen. De nummers twee en drie krijgen een iPod. Tijdens de grote finale zullen de scholieren zich na een inleiding in de sterrenkunde verdiepen in

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.