28 september 2023

Astrofotografie met de Huygensmontering

De C11

Als vereniging beschikt Christiaan Huygens – in de regio Zuid-Holland-Zuid – over een zeer professionele allround montering, zowel visueel als fotografisch kunnen ze er alle kanten mee op. In de sterrenwacht bevindt zich een 11 inch (28cm) Celestron Schidt Cassegrain, kortweg C11 genaamd op een G41 montering met Goto. Komende vrijdag zal Gerrit Burggraaf, bekend astrofotograaf, leden en overige belangstellenden laten zien hoe het allemaal werkt. Als inleiding kijken we met elkaar naar de mogelijkheden van de montering op zich, als vervolg gaan we kijken welke resultaten we kunnen behalen met deze montering en op welke manier. Het opzoeken van deepsky objecten, het autoguiden met de G41/G42, het gebruik van een CCD camera en het geheel bedienen via de PC op afstand passeren de revu. Meer info: Huygens.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: