Daar ligt ‘ie dan, de Hayabusa-capsule

Zie daar de capsule van de Japanse missie Hayabusa – formeel de MUSES-C missie [1]Hetgeen staat voor Mu Space Engineering Spacecraft C. Even de missie in een notendop: gelanceerd 9 mei 2003, op 19 én 25 november 2005 volgde een landing op de planetoïde Itokawa en op 14 juni … Continue reading – in de woestijn van Woomera Prohibited Area, ergens in Australië en gefotografeerd vanuit de helikopter, die op zoek was naar de capsule.

Credit: JAXA/Hayabusa Team

De berging van de capsule is volgens JAXA, de Japanse ruimtevaartorganisatie, geslaagd. ‘The Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) has completed the retrieval of the Hayabusa capsule at 4:08 p.m. on June 14th, 2010 (JST). The capsule is deemed intact at the moment’. Bron: Planetary Society.

References[+]

References
1 Hetgeen staat voor Mu Space Engineering Spacecraft C. Even de missie in een notendop: gelanceerd 9 mei 2003, op 19 én 25 november 2005 volgde een landing op de planetoïde Itokawa en op 14 juni 2010 landde de Hayabusa-capsule op Aarde, met aan boord misschien afgegraven grondmonsters van Itokawa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.