4 oktober 2023

Hoezéé hoezéé, 15 jaar Astrophoto of the Day

Credit: APOD/NASA

Hoezéé hoezéé, 15 jaar Astrophoto of the Day. Ja ja, die Adrianus kan rijmen en dichten zonder z’n hemd op te tillen. APOD, het is bijna een instituut zou ik willen zeggen, is vijftien jaar geleden in het leven geroepen om iedere dag een gedenkwaardige astrofoto aan het publiek te tonen. In die periode zijn ruim 5000 foto’s getoond aan het publiek en een deel daarvan is verwerkt in bovenstaande compositie, een welbekend klassiek werk van Vermeer voorstellend, waarvan het origineel er zo uitziet. De compositie in hoge resolutie is hier te vinden, bijna 4 Mb groot. Je kan ook dubbelklikken op de afbeelding hierboven. Gisteren hadden ze overigens een andere ‘remake’ van een beroemd schilderij, waarin Vincent van Gogh’s befaamde Starry Night is voorzien van enkele sterrenkundige objecten, zoals een supernovarestant, een komeet en een spiraalstelsel.  APOD, gefeliciteerd met je verjaardag! 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: