5 juni 2020

ISS vanuit Dordrecht!

Jahoe!!! Dit plaatje uit eigen astro-keuken stond al een tijdje heel hoog op mijn sterrenkundige verlanglijstje..en gisteravond is het me, bij de tweede poging, dan toch gelukt om vanaf mijn nedrige Dordtse

Comments

 1. Schitterend gedaan Jan! Proficiat met dit eerste resultaat. Oefening baart kunscht zeggen ze, dus een volgende versie zal weer beter zijn. Ralf Vandebergh heet die amateur-fotograaf uit Limburg.

 2. Wishing you luck!!

 3. Zucht…en na de eerste euforie komt ook meteen de eerste "miskleun"…..Stond dus gisteren des nachts om 01.20 gewapend met telescoop, webcam en een NASA-precisie-planning klaar in den biesbos hoopvol te wachten tot "ie" weer zichtbaar zou worden…..en ja hoor, net toen de spanning niet meer te verdragen was…."hij/zij zou toch wel overkomen???"….vescheen daar het gewenste snelbewegende heldere stippie aan de westelijke horizon…..sloeg vervolgens een diepe zucht van opluchting….en dat laatste had ik dus effe NIET moeten doen….want de hete nerveuze adem van mijn diepe zucht van opluchting ging precies langs mijn zoeker c.q. ISS volgkijker…..gevolg:…lenzen BESLAGEN….aaarrrrgghhhhhhh…..Afijn, eer ik van de schrik en het chagrijn was bekomen…."waar is @#%@ mijn lensdoekkie???!!!"…was den ijzeren ruimtevogel weer verdwenen aan den oostelijke horizon…..diepe zucht van ontreddering…..ja..ja…En dan zeggen ze dat voetbal wreed is!!

  Nou ja….."better luck next time" zoals we dat dan plegen te zeggen in goed (eh??) Nederlands.

 4. Of ik kijk er overheen, of het staat er niet. Wat voor kijker is nu ingezet voor deze bijzondere opname? Ik lees 'beslagen lenzen': een refractor?

  Wat voor kijker ook … Mijn complimenten!

 5. Oeps, ik zie het: een 20 cm newton.

 6. Hey Jan!!

  leuk je tegen te komen en fijn dat je nog steeds astrologisch en eendelogisch bezig bent!!!

  groet,

  Jeroen

 7. Jan Brandt zegt

  Krijg nau de rasterpunten-cholera….."Meneer" Jeroen…..Mijn zeer gewaardeerde ex-Grafo MTS collega en tevens (nog steeds??) glorieus amateur bierbrouwer in hoogst eigen persoon. Wat leuk om jou hier "on the best astrosite in the entire universe" tegen te komen!! Weest welkom en zo……enne wellicht een leuk ingezonden gasten-stukkie over de geneugten van het zelf brouwen (en opzuipen!) van het edele gerstennat van jou hand?? Neem van mij maar aan dat "de grote hopman van deze site..Adrianus V…ook een hele grote liefhebber is……(van die uilezeik, met deze laatste drie woordjes implicerend dat IK dat nog steeds helemaal niet ben..ha…ha…!!!)

  Laat ik eindigen met de gevleugelde "Biemans-eriaanse woorden"..: "kwat left, kerrids return"!!

  • Zeg, gaan we nou op de Astroblogs kletsen over drukkerijen en grafische blabla? Daar zijn wij niet van gediend, ja! Oh wacht, het gaat ook over bier. Nee, dan is 't OK. Jeroen, welkom op de Astroblogs!

 8. Jan Brandt zegt

  Was er niet een spreekwoord dat luid "het vlees is zwak"… maarre….bij sommigen onder ons, we noemen geen namen….Arie(???) is het meer een kwestie van "de lever is zwak"..ha…ha…!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: