23 april 2024

Sex in de ruimte? Poindexter denkt van niet

Een jaar of twee geleden schreef ik al eens over de vraag of we gaan meemaken dat astronauten sex gaan bedrijven in de ruimte. Het zijn per slot van rekening ook maar mensen van vleesch en bloedt en af en toe een beetje ontspanning kan geen kwaad – iedere dag alleen maar boeken lezen en TV kijken gaat op den duur zo vervelen, óók in de ruimte, waar astronauten soms maandenlang verblijven. Afijn, een poosje terug was er een persconferentie in Tokio met astronaut Alan Poindexter, commandant van missie STS-131 met Space Shuttle Discovery, en daar kwam de vraag aan de orde of hij dacht dat ‘het’ ooit zal gaan gebeuren. Nou, Poindexter is daar helder over, over ‘het’ dus. Even een quote van Poindexter uit die genoemde persconferentie in het verre Japan:

We are a group of professionals. We treat each other with respect and we have a great working relationship. Personal relationships are not … an issue. We don’t have them, and we won’t.”

Kortom, onder zijnn commando is het kosmisch celibaat een feit, geen sex aan boord, nu niet, nooit niet. Eh… wat natuurlijk niet wil zeggen dat ánderen de allereerste kosmische wip niet kunnen gaan maken. Per slot van rekening zit de commerciële ruimtevaart er aan te komen, met onder andere Paris Hilton als één van de eerste reizigers, en die hebben niet allemaal dezelfde ‘professionele’ houding als Poindexter. 😉 Bron: Cosmic Log.

Share

Speak Your Mind

*