1 juni 2020

Video: supernova 1987A in 3D


Supernova 1987A – kortweg SN 1987A –

Comments

  1. Wat mij altijd zo intrigeert is hoe de astronomen tegenwoordig een dergelijke explosie kunnen detecteren in die gigantische, maar an ook gigantische zwerm aan sterren aan de hemel….het zou mij niet opgevallen zijn ! :))

  2. Met deze supernova was dat niet zo moeilijk, want ondanks z’n afstand van 168.000 lichtjaren was hij op z’n maximum van magnitude 3 (schijnbare helderheid), d.w.z. gemakkelijk waar te nemen met het blote oog. Minder heldere supernova zijn echter ook gemakkelijk te vinden met automatische camera’s. Iedere nacht worden foto’s gemaakt en die worden vervolgens vergeleken met ‘standaard-foto’s’ van dat stukje hemel. Is er een supernova verschenen dan duikt die op als nieuw lichtpuntje op de foto.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: