24 februari 2024

Een nieuw dossier bij de Astroblogs: Vuurbollen!

credit: Lorenzo Lovato

Naar aanleiding van de waargenomen vuurbol(-len) van gisteravond heb ik een nieuw dossier aangemaakt: Vuurbollen. De afgelopen twee jaar zijn er acht gevallen bekend van vuurbollen boven Nederland en België die uitgebreid waargenomen zijn door diverse mensen en die hier in de Astroblogs beschreven zijn. Opvallend is dat van die zeven vuurbollen er vijf op zaterdag plaatsvonden en drie op dinsdag. Je zou kunnen denken dat vuurbollen een voorkeur hebben om op zaterdag de aardse atmosfeer in te duiken, maar het zal eerder te maken hebben met het feit dat op zaterdagavond meer mensen buiten te vinden zijn. Waarom de dinsdag populair is om vuurbollen te zien? Geen idee. Suggesties misschien? Andere dossiers gaan o.a. over Hanny’s Voorwerp en de exoplaneten van het Gliese 581-systeem. Alle dossiers van de Astroblogs zijn hier te vinden, bovenaan de pagina tussen de andere tabs.

Share

Comments

  1. Ik heb vandaag, woensdag 17 november, om 20.30 uur een vuurbal zonder staart gesignaleerd. Locatie: Nieuwleusen, Overijssel. De bal verplaatste zich van boven naar beneden, waarbij de lucht voorzien was van een oranje gloed en de bal op een gegeven moment in de aarde leek te verdwijnen. 10 minuten later weer een vuurbal! Ik heb samen met mijn zus ademloos staan kijken. Wie herkent bovenstaande? Onze waarneming lijkt op een aantal reacties die hier op de site zijn te lezen. Wat kan het zijn?

  2. wij hebben zoiets gezien zaterdagavond om omstreeks 7 uur op urk. het kwam van oost naar westelijke richting , het was een felle balvormig iets en het ging al hoger en opeens zagen we groene lichtjes en het was opeens weg , het maakte geen geluid . wij vonden het een vreemde gewaarwording en we zouden graag willen weten wat het nu was.

Speak Your Mind

*