13 mei 2021

Zaterdagavond vuurbol(-len) boven Nederland gezien

Credit afbeelding: Robert Mikaelyan

Diverse lezers maken melding van één of meerdere vuurbollen die ze zaterdagavond 21 augustus 2010 aan de hemel zagen. Over de tijden van de waarneming bestaan verschillen, want sommigen spreken van 22.15 uur dat het te zien was, anderen van 23.00 uur en weer anderen hebben het over 00.15 uur ‘s nachts. Ook hebben sommigen het over meerdere vuurbollen – tot tien stuks – terwijl anderen het over één object hebben. Erik-Jan H. en Katinka hebben het verschijnsel gefotografeerd en gefilmd, dus als ik die beelden heb zal ik ze hier plaatsen. Dat plaatje hierboven is niet van gisteravond. Van Asya2002 kreeg ik deze link door van een filmpje dat zij op YouTube heeft geplaatst, eentje die mij sterk aan die Thaise vuurlampionnen doet denken.

Wellicht ISS / Progress?

Lezer Erik-Jan uit Apeldoorn heeft de suggestie gedaan dat de lichtverschijnselen te maken zouden kunnen hebben met het internationale ruimtestation ISS, waar momenteel het Russische bevoorradingsschip Progress aan gekoppeld is. De statusberichten van het ISS van 21 augustus laten echter geen vreemde dingen zien, zoals de waargenomen vuurbollen.’

Comments

 1. Er komen de laatste jaren namelijk veelvuldig van dergelijke fenomenen voorbij waarbij duidelijk is dat het in veel gevallen niet overeenkomt met het 'gedrag' van een ballon. Vaak vliegen deze objecten zonder de minste afwijking in een kaarsrechte koers van bijvoorbeeld oost naar west.

  Vaak lijkt het alsof er een vliegtuig staart in brand staat. Andere waarvan ik zelf hebben gezien dat het 'vuur' dat er bovenuit steekt eruit ziet als het vuur zoals dat vroeger in bijvoorbeeld een Donald Duck stripboek werd getekend – echter leken de 'vlammen' die bovenop aanwezig waren zich niets aan te trekken van de wind! Iets wat natuurkundig voor ons onverklaarbaar is.

  Tevens kan het iemand met uw interesse niet ontgaan zijn dat er de laatste maanden steeds meer berichten van NASA onze kant opkomen aangaande de mogelijkheid van leven op andere planeten. Eventueel kan u de zoekmachine gebruiken, een der laatste berichtgevingen is het gevonden stromende water op de planeet Mars.

  Nu zult u het spreekwoord waar rook is is vuur waarschijnlijk wel kennen waaraan we toe mogen voegen 'en waar stromend water is daar is leven'.

  Dhr Vermeeeren docent ruimtevaart techniek aan de Universiteit van Leiden doet nu ook een boekje open zie daarvoor mijn link in een eerdere reactie. Of in de herhaling: http://www.coenvermeeren.tk

  Prof. Michio Kaku sprak onlangs op een Internationaal forum over de mogelijkheid dat we contact leggen met beschavingen die hij onderscheidt in type 1, 2 en 3 die mogelijkerwijs duizenden of miljoenen jaren qua techniek op ons voorliggen.

  De Verenigde Naties hebben een poos geleden een contact persoon voor ET in het leven geroepen dat heeft uitgebreid in de kranten gestaan.

  Er zijn diverse astronauten die momenteel openlijk er vooruit komen dat zij bij elke ruimtevaart missie nauwlettend in de gaten worden gehouden door ruimteschepen die niet van aardse afkomst zijn.

  Al met al zou ik dezelfde vraag kunnen stellen aan u; waarom u alle verschijnselen die geen meteoren zijn afschildert als [Chinese/Thaise]ballonnen zonder dat u eerst navraag doet bij de waarnemer van het verschijnsel wat deze exact heeft gezien.

  Zonder zorgvuldige analyse / waarneming blijft het maar wat roepen in de wilde weg – kan het van alles zijn, dus niet slechts een Thaise ballon.

  Kritisch blijven wil zeggen open blijven staan voor alle mogelijkheden zonder er bij voorbaat zonder extra informatie vanuit te gaan dat het wellicht om een ballon zal gaan. In plaats van antwoord te geven zou u de waarnemer vragen kunnen stellen om zodoende beter te begrijpen wat de persoon in kwestie precies heeft waargenomen.

 2. OK, laten we dan maar gelijk de daad bij het woord voegen: Toni, kan jij een precieze beschrijving geven van hetgeen je zag met die acht vuurbollen? Hun snelheid bijvoorbeeld, kleur, grootte, doofden ze tegelijk uit of op verschillende momenten, etc… Ik schijn iets te snel conclusies te trekken.

 3. Wanneer het langzaam dooft veronderstel ik in eerste instantie dat het gaat om een ballon met een kaarsje erin – deze heb je namelijk ook in het wit.

  Maar zeker is het natuurlijk niet.

  Ik zie ook weleens op enorme hoogte [zegmaar de hoogte van vliegtuigen waarbij je niet meer echt kunt onderscheiden wat voor vliegtuig het is etc.] lichtpunten 'bewegende sterren' wiens licht soms heel fel word en soms wat dooft vaak zie ik deze verschijnen – hoe gek het ook klinkt, nadat ik er in gedachten [telepathie] eerst om heb gevraagd.

  Een poosje terug zat ik in Enschede in een park naar de sterrenhemel te kijken samen met een vriendin. Ik heb toen zogezegd een 'oproep' gedaan en gevraagd of we een UFO mochten zien.

  Na een paar minuten riep [die vriendin die op dat moment geen geloof hechtte aan mijn visie dat we bezocht worden door UFO's ] ineens nadat ze wat in de lucht zag 'Wat is dat nu?'

  Ik zag het ook nog net het waren 2 … ja… wat het precies waren geen idee maar 'toevallig' dook een week later deze video op waar vanaf tijdstip 2.28 exact te zien was enkel dan in een grotere groep wat zij en ik die avond voorbij zagen komen. De link: http://www.youtube.com/watch?v=VIU3AzAeZdY

  Diezelfde avond heb ik nogmaals gevraagd om een bevestiging en daarna duurde het niet lang voordat wij alletwee een zeer felle – op het eerste gezicht hele felle ster zagen, die duidelijk met zijn 'koplampen' een communicatie spel opvoerde door uit te gaan en weer aan, dan heeel fel verlicht te worden dan langzaam te doven en weer aan te gaan.

  Een ballon daarentegen die dooft na verloop van tijd, soms op het laatste moment nog even een laatste feller verbranding maar daarna uit en komt die ballon dus weer met de wind mee naar beneden een keer ergens.

  Dat 'gedrag' is dus van een andere orde.

  Vorig jaar stond ik op mijn balkon ik keek naar volgens mij de grote beer. Ik grapte met mezelf als ze nu wegvliegen dan waren het voorzeker geen sterren.. Vervolgens wilde ik naar binnen lopen maar keek op het laatste moment omdat mijn aandacht ineens werd getrokken naar links, daar zag ik recht onder 1 van de sterren van Beer een lichtbron ontstaan die in eerste instantie op zicht de grote van een ster had, deze werd groter en groter en groter en groter tot het voor het oog de grootte van een basketbal had en floep weg was het..

  En liet mij wederom in verbazing achter. Sinds 1998 wordt ik door dergelijke fenomenen bezocht. geen idee waarom maar ik heb ze geturfd en ik zit nu op 54. Ballonnen en dergelijke zijn in tegenstelling wat sommige ook zullen denken uitgesloten.

  Gebruik de zoekmachine en ontdek hoeveel Nederlander de laatste jaren sedert ongeveer 2008 verschijnselen in de lucht waarnemen waarvoor niet direct een logische verklaring is.

  Op Hyves heb ik diverse foto's ook van NASA LIVE TV die met screenshots heb gemaakt van merkwaardige objecten rondom het ISS. Als je diezelfde zoekmachine gebruikt kom je er tevens achter dat diverse Astronauten eerlijk toegeven dat ze bij geen enkele missie alleen waren, maar dat ze voortdurend in de gaten werden gehouden door niet aardse ruimteschepen.

  Steeds meer hooggeplaatste heren en dames durven hiervoor uit te komen.

  Voor degene die de Engelse taal machtig zijn heb ik nog een video van een congres wat onlangs gehouden is en alwaar prof. Michio Kaku – ook wel de nieuwe Einstein genoemd, of in ieder geval degene die zijn werk wil afmaken en mede bedenker van de String-theorie is hij zegt: "Today I want you open your mind to the possibility that one day we will make contact with an intelligent civilization in Outer Space, that could be thousands, millions years ahead of us in technology.. "

  http://www.youtube.com/watch?v=7lP9eTSVWlM

  Steeds meer wetenschappers, en piloten, astronauten, politie, militairen generaals, ex FBI leden, etc brengen dit soort geluiden naar voren. In mijn opinie word dat gedaan om de mensheid voor te bereiden op contact.

  Hou uw ogen open – eens zal u weten dat ik het niet uit mijn duim zuig~!

 4. ja ik en een vriend op zaterdag avond ook gezien, we dachten dat er een motor van een vliegtuig in brand stond was mega raar !!! zeker effe over zitten praten zo van wat the fuck is dit !!! een vuur bol achtig iets best snel kwam het voorbij en er viel vuur vanaf !!!! rond 23 uur of iets eerder was dat in eindhoven gezien

  • @marc, Grappig dat veel mensen toch deels hetzelfde beschrijving hebben.

   Een vliegtuig motor of staart die in brand lijkt te staan is een veel gehoorde verklaring. En daarna je gedachte dat dat eigenlijk helemaal niet kan. Tevens een vreemdsoortige gewaarwording dat optreed

   Dat dat vurige wat daarbij vrijkomt dingen doet die haaks staan op onze natuurkunde eveneens.

   En een behoorlijke snelheid als een lijnvliegtuig bijvoorbeeld. Meestal in koers van west naar oost.

 5. Ik woon Hoogeveen en ik zag op 28-9-2011 Ong Om 21:00 een 3hoekig vliegtuig achtig ding door de lucht vliegen en een langwerpig iets met. Groene en rode lichten in het midden en grote felle lichten aan de buitenkant heel vreemd.

 6. Was het niet zo'n delta-vliegtuigje? Meer mensen die iets gezien hebben?

 7. [quote]Author: Atro-

  Comment:

  Ik woon Hoogeveen en ik zag op 28-9-2011 Ong Om 21:00 een 3hoekig vliegtuig achtig ding door de lucht vliegen en een langwerpig iets met. Groene en rode lichten in het midden en grote felle lichten aan de buitenkant heel vreemd.[/quote]

  misschien hebben zij wat gezien;
  http://www.ufomeldpunt.nl/

  • Beste @Marco,

   dat klopt hoor maar die vliegt heel vaak sàvonds laat. Die is van het leger. En je hoord hem haast niet.

   Kaboutertjes vertellen niet wat die daar boven doet. Maar het is maf om een vliegtuig te zien die je niet hoort.

   Willem.

 8. martijn sanders zegt

  Ik heb vanavond twee oranje bollen door de lucht zien vliegen in eindhoven gingen best snel en waren geluidsloos ik wist niet wat ik zag.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: