21 oktober 2018

Kan ruimtevaart de Chileense mijnwerkers helpen?

Ik lees zojuist op Teletekst dat de Chileense regering de NASA gevraagd heeft om te helpen bij de ingesloten mijnwerkers in dat land. “Volgens de autoriteiten zijn er gelijkenissen tussen het leven aan boord van een ruimtestation en de situatie van de mannen, die op 700 meter diepte zijn ingesloten in de kopermijn. Zo wil Chili weten welk voedsel nodig is,” aldus TT. Aan die mogelijkheid dat ruimtevaart hulp zou kunnen bieden moest ik gisteren ook denken, toen ik ‘s avonds in de NRC het commentaar las van de Nederlandse psychologe Berna van Baarsen. Zij is verbonden aan de Vrije Universiteit Medisch Centrum

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.