29 september 2023

Stukje maansteen kopen? Het kan!!

Credit: Taschen

Beetje uitgekeken op je collectie meteorieten en wil je écht iets bijzonders in je verzameling ruimtewaren? Dan is er een mooie tijd aangebroken, want uitgeverij Taschen heeft twaalf stukjes maansteen in de aanbieding. Het gaat om de Lunar Rock Edition, die bestaat uit twaalf uiterst zeldzame maanmeteorieten [1]En uit de luxe editie van Moonfire!. Huh? Maanmeteorieten? Yep, meteorieten afkomstig van onze eigen Maan, teruggevonden op Aarde. Op de Maan knalt een planetoïde of zo in de grond, het lunaire inslagmateriaal komt in de ruimte terecht en na x miljoen jaar valt dat weer op Aarde, simpel. De Australische topontwerper Marc Newson heeft ’t dozijn brokken in een mooi doosje gestopt. Geïnteresseerd? Het kleinste steentje (1,4 gram) kost € 60.000,- de grootste (348 gram) mag je voor € 480.000,- hebben. Mmmm, ik ga Sinterklaas eens lief aankijken. En als ‘ie nee zegt dan koop ik gewoon een horloge met echt maanstof. Bron: NRC Weekblad, 28 aug.

Share

Voetnoten

Comments

  1. Hmmm….en ik ga JOU in dat geval maar eens lief aankijken voor een (on??)mogelijk verjaardagscadeautje…….Vrijdag als “jonge viriele (debiele??) god van 48” naar Drente vertrokken voor een paar daagjes gezellig k(r)amperen en maandag weer teruggekeerd op het veilige Dordtse nest als “oude weggespoelde (het heeft afgelopen weekend slechts een klein beetje geregend, ahum!!!) krakende m(J)an van 49″….ha…ha…!
    En toch was het, ondanks de kolossaal neerpleurende regen, eigenlijk best wel helemaal OK, aldaar op den Drentsche heide…..Zaten namelijk op een camping pal naast ASTRON/JIVE (U weet wel, het galaxy Zoo-bedevaartsoort van vorig jaar)… HET radiosterrenkundige allerheiligen gesitueerd aan de rand van het ozo mooie Dwingelder veld……Kon zelfs vanuit mijn tentje de correlator horen zoemen, al “smikkelend en smullend” bij het verwerken van al die megagrote intergalactische VLBI data-stromen…….Heb heerlijk gedroomd van over hekkies springende radiotelescopen!
    EN…..heb, ondanks al die overvloedige regen, zelfs nog kans gezien om een net van achter Jupiter tevoorschijn komend maantje waar te nemen, een mooie zonnevlek bewonderd, het ISS zien overkomen, een prachtige bij-zon gezien….en Elca heeft nog een vuurbol zien overflitsen!
    Ofwel….de nattigheid daargelaten was het toch een astronomisch zeer verantwoorde manier om weer een jaartje minder jong te worden!

  2. Jan, kadootjes (ja ja, meervoud!) krijg je a.s. vrijdag op de sterrenclub. Tenminste, ik neem aan dat je komt op die allereerste bijeenkomst na die ó zo lange zomerstop. Misschien dat Heidi vrijdag a.s. ook meekomt. Eh… bij de weg: gefeliciteerd nog met je 49e verjaardag! Op naar de halve eeuw, woehahaha…

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: