23 oktober 2020

Stukje maansteen kopen? Het kan!!

Beetje uitgekeken op je collectie meteorieten en wil je

Comments

  1. Hmmm….en ik ga JOU in dat geval maar eens lief aankijken voor een (on??)mogelijk verjaardagscadeautje…….Vrijdag als “jonge viriele (debiele??) god van 48” naar Drente vertrokken voor een paar daagjes gezellig k(r)amperen en maandag weer teruggekeerd op het veilige Dordtse nest als “oude weggespoelde (het heeft afgelopen weekend slechts een klein beetje geregend, ahum!!!) krakende m(J)an van 49″….ha…ha…!
    En toch was het, ondanks de kolossaal neerpleurende regen, eigenlijk best wel helemaal OK, aldaar op den Drentsche heide…..Zaten namelijk op een camping pal naast ASTRON/JIVE (U weet wel, het galaxy Zoo-bedevaartsoort van vorig jaar)… HET radiosterrenkundige allerheiligen gesitueerd aan de rand van het ozo mooie Dwingelder veld……Kon zelfs vanuit mijn tentje de correlator horen zoemen, al “smikkelend en smullend” bij het verwerken van al die megagrote intergalactische VLBI data-stromen…….Heb heerlijk gedroomd van over hekkies springende radiotelescopen!
    EN…..heb, ondanks al die overvloedige regen, zelfs nog kans gezien om een net van achter Jupiter tevoorschijn komend maantje waar te nemen, een mooie zonnevlek bewonderd, het ISS zien overkomen, een prachtige bij-zon gezien….en Elca heeft nog een vuurbol zien overflitsen!
    Ofwel….de nattigheid daargelaten was het toch een astronomisch zeer verantwoorde manier om weer een jaartje minder jong te worden!

  2. Jan, kadootjes (ja ja, meervoud!) krijg je a.s. vrijdag op de sterrenclub. Tenminste, ik neem aan dat je komt op die allereerste bijeenkomst na die ó zo lange zomerstop. Misschien dat Heidi vrijdag a.s. ook meekomt. Eh… bij de weg: gefeliciteerd nog met je 49e verjaardag! Op naar de halve eeuw, woehahaha…

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: