1 juni 2020

NASA wil sonde ìn de Zon laten duiken

De Solar Probe Plus

“To boldly go where no spacecraft has gone before” en dat geldt zeer zeker voor hetgeen de NASA nu weer van plan is te gaan doen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil namelijk ergens in 2018 met de zogenaamde Solar Probe Plus (SSP) richting de Zon opstomen – h

Comments

  1. Hmmm….solar probe??
    Eigenlijk is dan niet die beroemde Startrek-phrase van toepassing maar eerder die akelig aanstekelijke (uiteraard alleen voor diehard SF-nerds) begin-tune van…..The Thunderbirds….want in die reeks bestaat er vogens mij een aflevering getiteld “Solar probe”…
    Alleen deze solar probe is een bemand toestel met hetzelfde reisdoel……wat natuurlijk hopeloos mis dreigt te gaan opdatte onze dappere houterige boys in blue van International rescue weer heerlijk de redende held c.q.engel uit kunnen hangen……enne…ik moet toegegeven dat ik zelfs nu nog (heb de gehele serie op DVD mogen lenen, oh yes!!) weer ademloos aan de kwelbuis geplakt zat….en dat terwijl ik heel die serie al 10 000 keer gezien heb….ach ja!!!
    Afijn tot zover dit bescheiden nostagische SF-uitstapje

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: