15 april 2024

18 september allemaal de maan bekijken!

Credit: Observe the Moon Night

Pak je agenda en schrijf op bij zaterdagavond en -nacht 18 september a.s. ‘Maan bekijken!’  Die avond/nacht wordt namelijk over de hele wereld de International Observe the Moon Night (InOMN) gehouden. Alles wat je nodig hebt is een paar ogen en eventueel een verrekijker en/of telescoop. Het idee is simpel: middels de ‘Maannacht’ wordt het grote publiek bekend gemaakt met onze naaste buur, onze trouwe wachter. Vorig jaar werd de eerste aflevering gehouden, geïnspireerd door het succes van NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), die dat jaar talloze prachtige foto’s maakte van de maan, o.a. van de plekken waar de Apollo’s waren geland. Op de InOMN-site zijn plaatsen te vinden waar iets wordt georganiseerd in het kader van de Maannacht, maar in Nederland is nog geen enkele plek te vinden. Kortom, gewoon lekker in je eigen achtertuin staan of op je balkon en genieten maar van de maan! Meer info over de Maannacht vindt je hier:  Observe the Moon Night.

Share

Speak Your Mind

*