23 oktober 2020

Hubble vindt 14 nieuwe Trans-Neptunische Objecten

Impressie van een TNO

Trans-Neptunische Objecten (TNO’s) worden ze genoemd, ijsachtige rotsblokken buiten de baan van Neptunus, die zich in de koude buitenregionen van ons zonnestelsel ophouden en die vanaf de aarde gezien bijna onzichtbaar zijn. ‘Bijna’ dus, want met toepassing van allerlei technieken

Comments

  1. "Omdat alle TNO’s zich in hetzelfde baanvlak van dat van de planeten bevinden kon men de speurtocht beperken tot een gebied dat maximaal 5° af ligt van de ecliptica." : dit is eigenlijk een redeneerfout. Je kan dat immers slechts weten indien je je onderzoek net NIET beperkt to 5° . Juister is "Daar men onderstelt dat de meeste TNO's zich in hetzelfde baanvlak bevinden heeft men de speurtocht beperkt tot 5°".

  2. Je hebt gelijk. Het CfA-persbericht stelt juist dat de meeste TNO's zich binnen 5° van het eclipticavlak bevinden. Logisch dat je dan je speurtocht beperkt tot dat gebied en niet ergens in de Grote Beer gaat zoeken naar TNO's, ook al zouden zich daar toch sporadisch TNO's kunnen ophouden.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: