4 juli 2020

Dobson lezing

32 cm Dobson in de maak

Gisteravond ben ik dus naar die, in een eerder blogje door mijn waarde collega, aangekondigde lezing over het wel en wee van het bouwen van Dobsontelescopen geweest….en tja, wat zal ik hierover eens zeggen?? Welnu, eigenlijk niets dan goeds en tevens een heel gedegen “feest der herkenning”….ofwel een aangenaam twee uurtjes ondergedompeld in de mij, na drie eigen “Home made Dobsonians”, overbekende wereld van het

Comments

  1. Bedankt voor het uitgebreidde verslag van Jan's lezing en voor je eigen ervaringen op het terrein van de bouw van een Dobson. Leuk te lezen dat de lezing ook wat tips heeft opgeleverd, zoals van die kogelpotten. Om op dat boek van Krieger even in te gaan: die bijbel van Dobson-telescopen is hier voor bijna $ 30,- te bestellen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: