17 juni 2024

Pik ook eens een twursus mee!

Credit: The Digital Artist/Pixabay.

Huh, een twursus? Wazzdannouweer? Nou simpel: een twursus is een ‘wekelijkse bijspijkercursus’ die je via Twitter kan volgen en die verzorgd wordt door Govert Schilling, de bekende wetenschapsjournalist en auteur van inmiddels tig boeken. In zo’n twursus behandelt hij in 10 tot 15 ’tweets’ – zo heten de afzonderlijke berichten, bestaande uit maximaal 140 karakters – elke week een wetenschappelijk onderwerp. Iedere vrijdag vanaf 17.00 uur is de twursus te lezen op de Twitterpagina van Schilling, waarbij hij uiteraard direct vragen van lezers over het onderwerp kan beantwoorden. Interessant om te lezen én een nieuwe, interactieve manier om iets te leren. Heb je geen account op Twitter? Dan moet je er gewoon eentje aanmaken, da’s is in een paar minuten gebeurd, gratizz en voor niks. En voor de die-hard-anti-twitteraars: De twursus staat ook elke zaterdag in de wetenschapsbijlage van de Volkskrant én op de website Alles over Sterrenkunde. Hieronder een overzichtje van de tot nu toe verschenen twursussen, inclusief link waar het terug te lezen is. Eh.. die laatste twee staan niet op genoemde site, maar ik heb twee andere plekken gevonden waar ze te vinden zijn:

TwursusDatum verschijning
Jupiter25 september 2010
orkanen18 september 2010
Oosterse kennis11 september 2010
jaargetijden4 september 2010
Exoplaneten28 augustus 2010
vallende sterren11 augustus 2010
zonnestorm2 augustus
Share

Speak Your Mind

*