22 september 2023

Wordt Mazlan Othman VN-ambassadeur van Buitenaardse Zaken?

Mazlan Othman, de eerste ambassadeur van Buitenaardse Zaken? Credit: IISD

Stel dat er morgen buitenaardse wezens in de Dordtse Biesbosch landen en dat Jan en ik daar – hypothetisch gesproken – aan het waarnemen zijn. De baas van die aliens stapt uit en loyaal aan de SF-filmtaal zegt ‘ie “Take me to your leader”.  Kans bestaat dat de aliens dan naar de Maleisische sterrenkundige Mazlan Othman worden gebracht. Deze week zijn namelijk her en der geruchten opgedoken dat de beste dame door de Verenigde Naties benoemd zal worden tot ambassadeur van Buitenaardse Zaken (‘ambassador for extraterrestrial contact affairs’). 😯 Othman is op dit moment directeur van het VN-bureau genaamd ‘Office for Outer Space Affairs’ in Wenen, dat niets met buitenaardse wezens te maken heeft, ook al doet de naam vermoeden. Dat bureau – al in 1962 opgericht –  is bedoeld om vreedzaam gebruik van de ruimte te promoten. Er is overigens in de Amerikaanse staat Denver een Commissie voor Buitenaardse Zaken, nee geen geintje, dus daar moet mevrouw Othman maar eens een praatje mee gaan houden. Als de geruchten tenminste kloppen. Volgende week is er een wetenschappelijk congres in Buckinghamshire (England) en als de geruchten juist zijn dan zou Othman daar in haar nieuwe functie moeten optreden. We wachten ’t rustig af. Mmmm, zal ik vanavond eens naar de Biesbosch gaan? Bron: Space.com.

Share

Comments

  1. tjonge…tjonge…tjonge……Mag ik nu toch effe hevig "overgeve"…want..eh….laat het onzer aller bloglezers en bloglezeressen even heel duidelijk zijn dat dat "hypothetische" meer zit in dat hoegenaamde waarnemen in de Biesbos met zijn telescoop van "vriend Arie" …..dan die eventuele allereerste poging tot first contact aldaar in de Biesbos van "little green man".

    Die "little green man" weten "de biesbos by night" makkelijker en sneller te lokaliseren dan..eh…mijn geachte confrere…..die heeft namelijk zoiezo al een paar maanden nodig om al die dikke stoflagen van ZIJN zeer ongebruikte telescoop af te bikken…ha…ha…!!

    Maarre…Arie….troost je, als ze MIJ (kans is "ietsje" …understatement…..groter gezien mijn heftige biesbos-bezoekfrequentie!!!) ooit eens wensen op te pikken dan zorg ik wel dat ze, voordat we met warp 9 richting de Orionnevel fladeren, eerst nog een kleine "detour" maken naar JOUW residentie, OK??!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: