23 september 2018

Huh, een regenboog op de maan?

Kijk eventjes naar deze foto recentelijk gemaakt met de Wide Angle Camera (WAC) aan boord van NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) van een 120 km groot gebied op de maan:

Eh… blauw, groen, oranje, rood, is dat geen regenboog? In rechte lijn omdat ‘ie van boven is gefotografeerd? OK, we weten inmiddels dat er water op de maan voorkomt, maar is er ook direct sprake van een atmosfeer, inclusief fenomenen als regenbogen? Nee, niets van dat alles. Het heeft slechts te maken met de wijze waarop de LROC (da’s LRO + Camera) z’n foto’s maakt. Zo’n foto wordt met verschillende filters gemaakt, die het licht in diverse frequenties bekijken (689 nm, 643 nm en

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.